Om oss

Båtadvokaten -- På båtfolkets side

Med bakgrunn fra oppvekst i båtbransjen og tre tiårs advokatkarriere med fokus på båt og båtliv, har Båtadvokaten bygget opp landets kompetansesenter for båtfolkets og båtforeningenes juridiske utfordringer. Vi kaller dette båtjuss – et begrep Båtadvokaten lanserte med spalten «Praktisk småbåtjuss» i bladet Praktisk Båtliv i 1995. Båtjuss er alle slags rettsregler slik disse gjelder for båt. Det er kjøpsrett, det er erstatningsrett og sjøveisregler og strafferett som «treffer» båtlivet. Det gjelder forholdet til verksteder, leverandører, skadevoldere og panthavere samt grunneiere og naboer for foreningenes vedkommende. 

Når båtjuss praktiseres hjelper det ikke å være lovkyndig og lese juridiske bøker og snakke med vanskelige ord for å løse problemet – man må også leve båtlivet, forstå tekniske spørsmål, mestre navigasjon og kjenne båtkulturen som en del av ens egen sjel. Båtadvokaten og våre andre dyktige advokater utgjør det eneste fagmiljø i landet som er spesialisert på båtjuss og på å betjene båtfolkets og båtforeningenes behov. 

Båtadvokaten og ansatte advokater er båtfolk, akkurat som våre kunder.  Til og med sekretæren har fritidsskippersertifikat. Vi møter våre kunder på like fot, akkurat som vi møter dem på bryggene i gjestehavner, eller på svabergene i uthavner rundt om på kysten, eller på en av båtmessene. 

Det er Båtadvokaten som har den eksklusive tilliten fra Kongelig Norsk Båtforbund til å betjene forbundets over 43 000 medlemmer og over 330 båtforeninger kysten rundt. I over et tiår har vi stått til rådighet for både enkeltmedlemmer og foreninger, for alle juridiske spørsmål relatert til båtlivet. Medlemsbistanden dekkes av KNBF den første timen, og går til kraftig rabatterte satser ellers. 

Juridiske problemer kan løses på mange måter. Vi har troen på systematisk og grundig arbeid som fundament for trygge råd til våre kunder. Vi har også som filosofi å forsøke å løse problemet som et problem og ikke som en disputt som må behandles i domstolene. Vårt mantra er at båtfolk skal møtes på sjøen, og ikke i retten -- ingenting er som å løse en tvist med et tillitsfullt håndtrykk som gjør det til en mulig hyggelig opplevelse å møtes igjen.

Båtadvokaten har forfattet en mengde med opplysende artikler om alle slags juridiske utfordringer for båtfolk og båtforeninger. Se våre sider www.baatjuss.no for mere! Se også Båtadvokatens månedlige spalte i Båtens Verden.

Vi er landsdekkende fra Bergen og hjelper våre kunder raskt og smidig med hurtig elektronisk kommunikasjon, effektiv papirløs saksbehandling, og dedikert personlig service. Vi betjener daglig kunder kysten rundt, fra Halden til Kirkenes og i innlandet med.

Våre største fortrinn er evnen til å forstå din sak, yte deg personlig service, og være rask med å svare på henvendelser. Dette er ryggraden bak vår evne til å peke ut løsninger og strategier som løser problemer heller enn å skape flere.

© Båtadvokaten
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram